background

Ofte stilte spørsmål

 

GENERELT

Hvor kan jeg kjøpe A. Vogel-produkter?

Produktene selges i de fleste helsekostforretninger og i utvalgte apotek (Apotek1) i hele Norge. Besøk kjedenes hjemmesider for å finne din nærmeste helsekostbutikk eller Apotek 1: Life, Sunkost, H-naturkost, Apotek1. Selges også på nettbutikken, Soma.no.

Er produktene trygge i bruk?

Ja, produktene er helt naturlige og trygge i bruk. Ta kontakt med oss eller din lege dersom du er i tvil.

Hva betyr det at produktene har GMP-standard, er økologisk dyrket og bearbeidet innen 24 timer etter innhøsting? 

Hos A. Vogel dyrkes alle planter uten syntetiske gjødselmidler og uten midler som utrydder insekter, ugress eller sopp. A.Vogels planter vokser til individuell modenhet for å utvikle sitt fulle potensial. Alle produkter blir fremstilt i henhold til de internasjonale retningslinjer for god tilvirkningspraksis (GMP-standard som står for Good Manufacturing Practice). Det vil si i overenstemmelse med de GMP-krav som stilles til produksjon av legemidler. Sammenhengende kontroll og intensiv forskning gjør at vi kan garantere for at produktene har en jevnt høy kvalitet. Kontrollert økologisk dyrking og bruken av naturlige ekstraksjonsmidler og hjelpestoffer utelukker uønskede fremmede substanser. A. Vogel bearbeider sine planter innen 24 timer etter innhøsting. Alfred Vogels teori er at effekten av  ferske råvarer er bedre enn for tørkede. 

 

Finnes det noe forskning på forskjell på effekt ved bruk av friske eller tørkede planter?

Ja, det ble blant annet forsket på fem ulike Echinacea preparater på det tyske markedet og der fant de ut at innholdet av alkylamider var klart høyere i ferskplantepreparatet Echinaforce enn i preparatet som ble fremstilt av tørket Echinacea. Alkylamid er en ingrediens som anses å stå for den viktigste effekten ved behandling med Echinacea ekstrakt.


Hva er forskjellen på naturmiddel og plantelegemiddel?

Et naturmiddel er et produkt som ikke er klassifisert som legemiddel eller plantelegemiddel og som heller ikke er et næringsmiddel, slik som vitaminer og mineraler. Eksempler på naturmidler kan for eksempel være produkter basert på solhatt, dvergpalme, artisjokk eller andre urter og planter. Juridisk er disse definert som mat og tilsynet med slike produkter er i Norge tillagt Mattilsynet. Et plantelegemiddel er derimot vurdert og klassifisert av SLV, og er et legemiddel basert på planter. Plantelegemiddel forvaltes av SLV.  For produktspesifikke spørsmål, se produktinformasjon.

 

Ofte stilte spørsmål om: 

A.Vogel Echinaforce 

A.Vogel Molkosan orginal

A.Vogel Menosan 

A.Vogel Kelpasan

 

Om Alfred Vogel

Les den fascinerende historien om Sveits mest berømte naturopat og herbalist.

Les mer her