background

Ny studie på rød solhatt

 

Den 27. september 2012 ble det holdt en stor pressekonferanse ved the Royal Society of Medicine i London hvor journalister, leger og andre fagpersoner fra Norge og resten av Europa var til stede.  Under ledelse av professor Ronald Eccles fra the Common Cold Centre i Cardiff har 750 personer deltatt i den største kliniske studien som noensinne er utført på rød solhatt. 

Forkjølelse og influensa er de hyppigste sykdommene i den vestlige verden og er den mest vanlige årsaken til fravær fra jobb og skole, spesielt under høst og vinter.

Immunforsvaret

Til tross for årtier med farmasøytisk forskning har man ikke klart å finne en effektiv måte å unngå disse sykdommene. Hovedårsakene til dette er den enorme variasjonen av virus som forårsaker forkjølelse og influensa. I dag kjenner vi til over 200 forskjellige luftveisvirus - og flere nye oppdages hvert år. En alternativ tilnærming til å forebygge forkjølelse er å styrke kroppens immunforsvar.

Redusert bruk av smertestillende

Ekstrakt fra Echinacea Purpurea har med gode resultater blitt brukt forebyggende for å redusere bruk av smertestillende medikamenter. Forskere fra Storbritannia har nylig publisert resultatene fra den største kliniske studien noensinne gjennomført på rød solhatt. Konklusjonene er klare – bruk av et spesifikt ekstrakt av rød solhatt (Echinaforce®) viser god effekt på tilbakevendende forkjølelsesepisoder, reduserer dager med symptomer og behovet for smertestillende medikamenter.

Ekstra effektiv ved svekket immunforsvar

Stress, mangel på søvn eller røyking har en negativ innvirkning på immunforsvaret og vil gjøre folk mer utsatt for infeksjoner. I studien kommer det også frem at den sterkeste beskyttelse mot forkjølelse og influensa faktisk ble sett hos personer med økt stress og /eller tilbakevendende infeksjoner. De negative konsekvensene av stress eller mangel på søvn synes å bli kompensert ved langtidsbehandling med Echinaforce ®, noe som resulterer i en bedre motstand mot infeksjoner.

Trygg i bruk over lengre tid

En annen svært viktig konklusjon av denne siste studien er at selv etter å ha brukt Echinaforce ® i 4 måneder, ga det ingen ytterligere bivirkninger enn med placebo og toleransen var veldig bra. Et sterkt immunforsvar er en grunnleggende forutsetning for å oppnå god helse. Ekstrakt fra  rød solhatt gir effektiv og trygg immunstøtte i perioder med stress og gjennom hele vintersesongen.

Echinaforce® fra A.Vogel er et unikt solhattprodukt som er laget av friske planter, 95 % urt og 5 % rot og skiller seg derfor fra andre solhattprodukter på markedet.

Les mer om produktet her 

Kilder:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3457740/

Om Alfred Vogel

Les den fascinerende historien om Sveits mest berømte naturopat og herbalist.

Les mer her